Etusivu \ Kuluttaja-asiat \ Välttämättömyyspalvelut \ Sähköyhtiö Werel Oy:lle kielto lainvastaisesta markkinointi- ja sopimusehtojen muutosmenettelystä

Sähköyhtiö Werel Oy:lle kielto lainvastaisesta markkinointi- ja sopimusehtojen muutosmenettelystä

Sähköyhtiö Werel Oy oli lähettänyt loppuvuodesta 2016 asiakkaille tiedotteen, jonka mukaan heidän toistaiseksi voimassa oleva sähkönmyyntisopimuksensa muuttuu kahden vuoden määräaikaiseksi sähkösopimukseksi, elleivät he ilmoita, että eivät hyväksy muutosta. Muussa tapauksessa määräaikainen sopimus astuisi voimaan.

Kuluttaja-asiamies määräsi tammikuussa 2017 Werelille 100 000 euron uhkasakolla tehostetun kiellon. Werelin toiminta oli negatiivista myyntimenettelyä, jota pidetään sopimattomana markkinointina ja kuluttajansuojalain vastaisena. Samalla yhtiö rikkoi sähkömarkkinalain ja kuluttajansuojalain sopimusehtojen muuttamista koskevia säännöksiä, joiden mukaan sähkönmyyjä ei voi tehdä yksipuolisesti muutoksia sähkönmyyntisopimukseen.

Werel vastusti kuluttaja-asiamiehen kieltoa ja näin ollen kielto raukesi. Kuluttaja-asiamies vei asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi maaliskuussa 2017. Kesällä Werel kuitenkin ilmoitti ottavansa kiellon vastaan, jolloin kuluttaja-asiamies perui markkinaoikeushakemuksen ja määräsi yritykselle uuden kiellon.