Etusivu \ Kuluttaja-asiat \ Sähköiset viestintäpalvelut ja digitalisaatio \ Kuluttajille ja kodinkonekauppiaille tietoa television lähetystekniikan muutosten vaikutuksista

Kuluttajille ja kodinkonekauppiaille tietoa television lähetystekniikan muutosten vaikutuksista

Antennitelevisioverkossa siirrytään 1.4.2020 alkaen DVB-T2 -lähetystekniikkaan. Antennitalouksissa asuvat kuluttajat tarvitsevat siirtymän jälkeen DVB-T2 -virittimellä varustetun television tai digiboksin katsoakseen tv-ohjelmia.

Kuluttaja-asiamies kehotti kodinkonekauppiaille lähettämässään kirjeessä myyjiä varmistamaan, että kuluttaja saa ostopäätöksensä tueksi oikeat ja kattavat tiedot myytävien televisioiden ja digiboksien ominaisuuksista. Kuluttajalle on kaikissa myyntikanavissa kerrottava, jos myynnissä olevalla televisiolla tai digiboksilla ei voi vastaanottaa televisio-ohjelmia lähetystekniikan muutoksen jälkeen. Kuluttaja-asiamies korosti, että on myös kaupan etu, että myyjät tuntevat myytävänä olevat tuotteet ja verkkokaupoissa annetaan asiasta oikeaa tietoa.

KKV julkaisi myös yhdessä Viestintäviraston kanssa tiedotteen, jossa kuluttajia muistutettiin kiinnittämään televisio-ostoksilla huomiota vanhentuvaan tekniikkaan.